Снежни пастички

10.09.2010 azgotvya
Етикети: , , , , , , , , ,

Snow cake

За блата:
4 яйца
140гр захар
100гр брашноСМЕТАНА

1 бакпулвер

Белтъците се разбиват с половината  от захарта на гъста пяна. Жълтъците се разбиват  от делно с останалата захар. Двете смеси се смесват. Брашното се пресява заедно с бакпулвера и добавя лъжица по лъжица, като се разбива с миксера на ниски обороти. Пече се в тава застлана с готварска хартия в предварително загрята на 180°C фурна, средна скара. След 10-ина минути температурата се намалява на 160°C и се пече до готовност. По време на печенето фурната не се отваря, за да се ограничи риска от спадане на блата. Блатът се изважда от формата, обръща се и оставя да изстине напълно. Едва след това се разрязва на два блата.

Крем

270 г квасена сметана
цитрусова есенция 2 капки
1 пакетче желатин 10 гр.
100 гр. захар
Приготвя се желатинът, като се  залее със 20 гр. Студена вода. Оставя се за около 10 мин. След това се разтопява на водна баня. През това време сметаната се разбива на средна степен, добавя се захарта. Разбива се докато се разтопи захарта. Добавя се есецията. Желатинът се отдръпва от огъня и се и се оставя да се охлади в купа със студена вода.5 мин. След това се добавя към разбитата сметана. Оставя се за 15 мин. В хладилника, за да стегне леко.

След това се намазва долния блат с крем, слага се горния блат без притискане. Отгоре отново се намазва със останалия крем. Отново се прибира в хладилника.

След около 10 мин. Се настъргва натурален черен  шоколад и пастичките са готови.

Да Ви е сладко!

Entry Filed under: ДЕСЕРТИ

Вашият коментар

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Категории

Страници

http://beni7574.blog.bg/

RSS Feed RSS - Публикации

RSS Feed RSS - Коментари

http://domashno.bulboard.com/

RSS Feed RSS - Публикации

RSS Feed RSS - Коментари